HTML

Amexrap

Az Angolszász és Más Egyéb Külföldi Kisebbségiek, Szurkolóik, Sörisszák vagy Racionalitás Kedvelők Pártja (AMEXRAP) alapításának ideje 2010 ápr. 1. Az előző napi heveny sörözés krónikus következménye.
amexrap.org/rolunk
RSS Feed: katt!
Szeress bennünket, a sört vagy a racionalitást: facebook.com/amexrap

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

2010.09.20. 14:19 Amexrap

Index: mikor jó a címlapon a meztelen politikus?

Címkék: index sajtó kdnp etika

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha hiszitek, ha nem, eddig volt nemzeti közmegegyezés. Na nem túl széles témakörben, de mégiscsak volt. Így szólt: politikusok szexuális életéről szóló információkat (félredugásokat, képeket, ilyesmi) a politikus privacy-jének a részeként kezeljük, és nem használjuk fel a politikus lejáratására – hacsak nem 1. egy álszent f…ról van szó, aki nyilvánosan vizet prédikál és bort iszik, és 2. az információ ezt az álszent prédikációt hivatott kontextusba helyezni.

Nem hiszem, hogy a kereszténydemokrata politikus, akinek a meztelen fotóihoz vezető linket az Index kitette a címlapjára http://index.hu/belfold/2010/09/20/elkerultek_meggyes_helyettesenek_meztelen_kepei/ , valaha is az otthoni meztelenség vagy a nyalás ellen szónokolt volna. A képeket valószínűleg – ahogy mondja – tényleg otthoni használatra, a feleségével együtt készítették (és a feltört gépükről került először egy zsarolóhoz, majd a netre). Akkor ez miért is tartozik rám, mint Index-olvasóra?

Elég sok hülyeséget csinál a katolikus egyház + maga a pápa is (legutóbb pl. múlt héten: http://amexrap.org/fal/pope-atheism-causes-nazism ), ezekről szeretnék tőletek hallani, felesleges őket + a pártjukat még helytelen módon is támadni.

Örülnék, ha az Indexnek lenne egy explicit (írott) etikai kódexe, pl. azért, hogy szerkesztői tudják, milyen esetekben szállnak be a politikusokról szóló ilyen típusú információk terjesztésébe.

 

11 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://amexrap.blog.hu/api/trackback/id/tr812309951

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jobboldali többség III. 2010.09.21. 13:42:39

A parlamenti választások után az uraknak kedveztünk pikáns képekkel nem is egyszer, az önkormányzati választások előtt jöjjenek a hölgyek: Knapp János Pál, Esztergom alpolgármestere:        

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kormánykrónikás · http://kormanykronika.blog.hu 2010.09.20. 16:10:56

hejj ha Kovács elvtárs ezt megérhette volna, amikor az ő nőügyeit firtatták sajtószerte...
No meg a Mucuska ügy... de tudom, tudom, az máááááás!

:-)

Amexrap · http://amexrap.org 2010.09.20. 16:28:01

@Kormánykrónikás: dehogyis más, ugyanaz: sztem azt sem kell(ett volna) "firtatni". De nem emléxem, h az kijött volna a bulvárból.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.09.20. 16:33:34

Nagyon jó lenne, ha minden eset címlapra kerülne, mert így legalább megismerhetjük az illető valódi mentalitását is. Épp azért tart itt az ország (az őrület határán), mert irányítói teljességgel megfeledkeznek a felelősségvállalásról saját tetteiket illetően. Az illető például nem csak politikus, de pedagógusként is próbálkozott már, így két olyan szerepkört is magára vállalt, aminek egyikében sem mindegy, hogy mit cselekszik, mikor, és hol? Ha azt akarja bárki, hogy ne derüljön ki valamelyik cselekedete - akkor ne is tegye meg! Addig, amíg közszereplő... hadd legyünk már informálva valódi személyiségéről is. Hátha nem választják meg így - éppen ezért... ami szintén kizárólag őrá jellemző. Dettó, mint a Stohl esete...

Amexrap · http://amexrap.org 2010.09.20. 21:04:58

@térfél: De hát egy csomó olyan saját cselekedetedről tudsz, amit nem igazán szeretnél, ha kiderülne. Ugyanígy én is. Meg a politikus is. Valahol kell egy határ, amíg a pasi emberebb, mint politikus, és mint embert, megilleti a privacy. Szerintem a szexuális szokások/ízlések a határon innen vannak. "Amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell." enciklopedia.fazekas.hu/memo/Ludvig_Wittgenstein_b.htm :)

szempontpuska 2010.09.20. 21:33:59

@Amexrap: khmm khmm... már hogyne jött volna ki. Így is úgyis ízléstelen. Szerencsére ennek nincsnek hagyományai Magyarországon. Nem vagyunk Amerikában

Amexrap · http://amexrap.org 2010.09.20. 21:45:15

@szempontpuska: ott azért van hagyománya a privacy-nak is, ami ebből az 1890-es (!!) cikkből ered: www.estig.ipbeja.pt/~ac_direito/privacy.pdf Más kérdés, hogy a határokat politikusok esetében asszem tényleg máshová teszik, mint ami nálunk eddig volt szokás.

Frick László Emlékzenekar 2010.09.21. 04:33:21

Hogy ti mennyire nem vagytok képben!
Tessék:
-Ha ezek-nek a portáljára [ezek azok, akik internetanalfabéták különben] facebookblankettájára pornót ügyeskedek föl, akkor jógyerek vagyok. Szintén muchaha, indexcímlapra érdemes, ha ezeknek bármelyhonlapját feltöröm és oda valami faszaságot fölteszek, de ne felejtsem el printscreen azonnal lelopni, küldjem el az indexnek és meglesz az örökkévalóságban.

Ellenben:
taplótahó, bunóaljass és antinetokrata lennék, ha elnézném a házszámot s pl a Tóta W blogba tennék föl valami faszát.

és ugyanezt a témában is.

1998-ban pl az ÉS cikkezett a Czégé Zsuzsa féle, étteremnek álcázott zártkörű klubról. De persze az ÉS nem képes folyóirat és csak akkor Blikk, ha mondjuk az a szőlőbányászati cucc a Blikknek nem érdekes. Namost képzeljetek el egy csoprt[...]képet, amin Lendvai Ildikó még bitoxmentesen, Jegesné L. Mónika 35 kg-val ezelőtt látszik a Zigasságos Gyúlla bácsival,
hahaha

Szerintem ez a bejegyzés valamiféle sajtónormalitásról szólna, de az ebben az országban
hájájáhh
nem mondom, Bezzegisztánban, ahol országonként 2-3 egymástól független konkurrens indexek is vannak (mármint lehetnek...)

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2010.09.21. 11:03:35

Jaj, kiderült hogy egy politikusnak is van nemi élete! Jaj, jaj, jaj!

De most kérdem: mi ezzel a baj?
Manapság a pornográfia korában természetes, hogy a legtöbb ember megörökíti a szerelmi aktusát valamilyen eszközzel. Ezek többsége csak házi "felhasználásra" készült, és sok esetben nem szándékosan (pl. szakítás miatti bosszú) kerülnek fel a netre.
Inkább ez legyen a "bűne", mint a sikkasztás!
(Bár nem tudom milyen pletykák keringenek Esztergomban...)

Amexrap · http://amexrap.org 2010.09.21. 12:03:32

@bulvármédiás =>: Nem az a baj, h van, hanem hogy az erről szóló infókat terjesztik. Én is szoktam WC-n ülni, mégsem szeretném, ha az erről szóló, valóban igaz képek az Index címlapján szerepelnének. Nálunk nincs erre en.wikipedia.org/wiki/Indecent_exposure jogi szabályozás? Én a pasi helyében beperelném az Indexet meg a többit, az tuti.

Amexrap · http://amexrap.org 2010.09.21. 14:25:28

@Cerika: 1. Hát, nem:) 2. Sztem nem voltak Clinton-Lewinsky intim fotók címlapon 2. Clinton nem a szexben, botlott el, hanem a hazugságban "I want to say one thing to the American people. I want you to listen to me. I'm going to say this again: I did not have sexual relations with that woman, Miss Lewinsky. I never told anybody to lie, not a single time; never. These allegations are false." Ez már majdnem olyan nagy amatőrség volt, mint a Gyurcsány féle "Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz."
süti beállítások módosítása