HTML

Amexrap

Az Angolszász és Más Egyéb Külföldi Kisebbségiek, Szurkolóik, Sörisszák vagy Racionalitás Kedvelők Pártja (AMEXRAP) alapításának ideje 2010 ápr. 1. Az előző napi heveny sörözés krónikus következménye.
amexrap.org/rolunk
RSS Feed: katt!
Szeress bennünket, a sört vagy a racionalitást: facebook.com/amexrap

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

2011.02.23. 10:46 Amexrap

Végre: nyílt wifin nem lehet lehallgatni a Facebookodat! Ha…

Címkék: biztonság facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tudod, ha nem, a Facebookodat (FB) minden szakértelem nélkül (felhasználóbarát módon:) le lehet hallgatni, amikor olyan wifin netezel (pl. kávéházakban), amelyik nem kér jelszót a wifizéshez. Erről bővebben:http://index.hu/tech/2010/10/27/gyerekjatek_belepni_masok_facebookjara/ és http://biztonsagportal.hu/mit-is-tud-valojaban-a-firesheep-kiegeszito.html

Egy hónapja az Egyiptomi FB-manipulációk hatására a FB bevezette, hogy titkosított (https, sokkal nehezebben lehallgatható) csatornán lehet fészbúkozni, ha szeretnél, ami az ilyen típusú támadásokat gyakorlatilag megakadályozza.

Ez a FB-lehetőség mától vehető igénybe Magyarországon (legalábbis egy darabig Magyarországon nem volt elérhető, és ma vettem észre, h már az).

Hogyan állíthatod be ezt a biztonsági funkciót?

Lépj be a FB-odra –> Jobb felső sarok: Profilom / Account –> Fiókbeállítások / Account Settings –> a Beállítások / Settings fül alatt (ami automatikusan megjelenik): Fiókvédelem / Account Security: módosítás / change –> Biztonságos böngészés (https) / Secure Browsing (https): pipáld ki –> Mentés / Save

+ ha már arra jársz, a Fiókbeállítások / Account Settings fölötti Adatvédelem / Privacy menüre is vess egy pillantást:)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://amexrap.blog.hu/api/trackback/id/tr982683094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása