HTML

Amexrap

Az Angolszász és Más Egyéb Külföldi Kisebbségiek, Szurkolóik, Sörisszák vagy Racionalitás Kedvelők Pártja (AMEXRAP) alapításának ideje 2010 ápr. 1. Az előző napi heveny sörözés krónikus következménye.
amexrap.org/rolunk
RSS Feed: katt!
Szeress bennünket, a sört vagy a racionalitást: facebook.com/amexrap

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

2010.12.02. 13:27 Amexrap

Orbán Moszkvai tárgyalása: az oroszok szerint sikeres vagy sem?

Címkék: oroszország külpolitika

Az orosz lélek működése ügyében csalhatatlan mércével rendelkezem. Mindig pontosan annyira tudom, mi az ábra, mint a mindenkori orosz nagykövet. És gyakran jobban, mint egy-egy elborult magyar miniszterelnök. Pedig oroszul nem beszélek, és nem is különösebben foglalkozom a kérdéssel.

Akkor honnan ez a kiváló tájékozottságom?

Egy példán keresztül bemutatom. Közös miniszterelnökünk tegnapelőtt Moszkvában tárgyalt. Mit lehet tudni a tárgyalásokról?

Hát első kézből, a miniszterelnök honlapjáról (http://miniszterelnok.hu/cikk/a_magyar-orosz_kapcsolatokrol_targyalt_orban_viktor_vlagyimir_putyinnal ) nem sokat.

Annyi mindenesetre Viktortól is kiderült, hogy
- szerinte ő tárgyalt Putyinnal, nem pedig fordítva, és nem is elvileg egyenrangú felek tárgyalásáról volt szó (“A magyar-orosz kapcsolatokról tárgyalt Orbán Viktor Vlagyimir Putyinnal”),

- ez abból is lácccik, h bár Orbán karakán kis ember, Putyin mégsem merte szembe köpni (“A két ország közötti, vita tárgyát képező gazdasági témákat az orosz kormányfő nem említette.”),

- a többi néma csend (“A kölcsönös üdvözlést követően a két miniszterelnök a küldöttségek körében zárt ajtók mögötti tárgyaláson, majd azt követően ebéden vett részt.”)

Hát, ebből nem sokat tudunk meg arról, mi a véleményük az oroszoknak Orbánról.

Egy véletlen képcseréből, amelyen az Itar-Tassz orosz hírügynökség összetévesztette Orbánt és Gyurcsánythttp://www.nol.hu/archivum/az_oroszok_osszekevertek_orbant_es_gyurcsanyt valamivel több kiderül – de ez még nem a hivatalos vélemény.

A hivatalos véleményt máshonnan lehet tudni. Emlékeztek még Lópici Gáspárra, az utca hírmondójára, aki a közvéleményt képviseli a Keménykalap és Krumpliorrban http://www.imdb.com/title/tt0077796/ ?

Nos, a Bajza utcában, az Orosz nagykövetség kerítésén található az Orosz Hivatalos Véleményt Közvetítő Hírmondó, amely – a régi megszokott kremlinológiai hagyományokhoz méltó módon – minden másnál pontosabban fejezi ki az oroszok mint népnemzet véleményét a mindenkori magyar politikusokról.

Íme a Lokális Lópici állapottya kedden, az Orbán-Putyin hivatalos tárgyalás napján:

Első látásra semmi feltűnő: egy-egy orosz- és amerikai elnök, miniszterelnök, gázvezér, ortodox főpap, és külügyminiszter – mi lenne ezen furcsa???

Hát az Orbán Viktor.

A fehér holló a fekete párja.
Miért van az, hogy ma senki se látja?
Túl fehéren vakít a szárnya,
Nem ő látszik, csak a hiánya.

Csak a lábnyom a végtelen hóban,
Csak a jel, mely az ívpapíron van,
Csak a száj, ami önmaga szótlan,
A láthatatlan szigete a láthatóban.

Viktor barátunk bizony nincs a hivatalos tacepaón.

Mivel nem laktok a környéken, el sem tudjátok képzelni, mennyire furcsa és különös véletlen ez.

Hányszor battyogtam hazafelé az elmúlt hat évben (amikor is arrafelé költöztem) rendes fiúként autótlanul, árván, hajnali három körül a Bajza utca felé, hogy rosszalló rendőrbácsi-tekintektől szorosan kísérve, műholdak és hangtalan mini kémhelikopterek által kívül-belül leszkennelve bámuljam az általam meg nem választott magyar miniszterelnökök képeit a hírmondóban?

Gyurcsány és Putyin így, úgy meg amúgy, Bajnai és a Nagy Orosz Barát hivatalos találkozó előtt külön-külön, hivatalos találkozó után meg összeborulva.

És akkor itt van ez a Viktor nevű, akiről már ’87-’88-ban, Velemben és Pápán is kiderült, hogy csodagyerek, és akire mint a jelenlegi becsődölt pol elit prominens képviselőjére (ellentétben a választópolgárok jelentős részével) én ugyancsak nem adtam adtam a szavazatomat – nos, róla a hivatalos tárgyalás napján(!) sincs se kép, se hang.

Orbánt nem hivatalosan keverik Gyurcsánnyal (vö.:http://www.nol.hu/archivum/az_oroszok_osszekevertek_orbant_es_gyurcsanyt ), hivatalosan meg… izé… Orbán nem létezik.

Lehet, hogy az oroszok korruptak (mint ahogy az amik írják róluk), és a szocikat meg a Jobbikot támogatják (vö.: http://jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/Jobbik-program2010OGY.pdf 73. o.), de… egészen biztos, hogy ez a viszony az optimális a velük való tárgyalásokon?

Konkrétan: Szerintetek utálják ezt az Orbán-gyereket az oroszok, vagy csak elfeledkeztek róla?? És annyira utálják, hogy hivatalos találkozó után sem tesznek ki képet, vagy azért ennyire nem voltak rosszak ezek a tárgyalások? Vajon Orbán ma, két teljes nappal a tárgyalások után már létezik a hivatalos Oroszország szemében? És ha igen, akkor messze ülős-állós vagy puszi-pacsis fénykép lehet kint a követségen?

Na, ez éjszaka kiderül.

Kocsi nélkül megyek haza.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://amexrap.blog.hu/api/trackback/id/tr832488391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása