HTML

Amexrap

Az Angolszász és Más Egyéb Külföldi Kisebbségiek, Szurkolóik, Sörisszák vagy Racionalitás Kedvelők Pártja (AMEXRAP) alapításának ideje 2010 ápr. 1. Az előző napi heveny sörözés krónikus következménye.
amexrap.org/rolunk
RSS Feed: katt!
Szeress bennünket, a sört vagy a racionalitást: facebook.com/amexrap

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

2010.10.25. 11:27 Amexrap

Milyen világba milyen tankönyvet?

Címkék: oktatás kormány jövőkép

2gyakorló tanár, egymástól függetlenül kérdezték priviben, hogy pontosan mi is a bajom Hoffmann Rózsa, az oktatásért felelős kormánypolitikus "világlátásával". Pl. miért "kétlem erősen", hogy "a Hoffmann diagnózisa alapján készülő terápia olyan irányba vezeti-e az oktatást, ami szükséges lenne a globális videó által ismertetett világban való helytálláshoz."

Egyikük azt is kérdezte, hogy "hogyan lehetne érzékeltetni" azt a világot, ami felé haladunk.

Érdekes feladat. Sokfelől meg lehet közelíteni a kérdést. Végül arra jutottam, hogy kulturális szempontból érdemes.

Mutatom.

 

Ez most folyik Japánban. A kiscsaj, aki énekel, Hatsune Miku. Jól látjátok: ő egy hologram.

Rendben van: Vidékre pár év alatt érnek Pestről a dolgok. És Pest és Tokió között is van egy kis csúszás. De. Ez nem változtat azon, hogy hamarosan e fiatalok gyerekeinek kell majd előadnotok magatokat. Az osztálytermekben.

Az ilyenekhez szokott gyerekeknek:

 

Kb. ilyen könyvekből + közös olvasási élményekből:

 

Kb. így néz majd ki egy biosz-fejezet:

 

 

Persze nem azt állítom, hogy ez lesz a helyzet Magyarországon. Hanem azt, hogy ez lesz a helyzet azokban az országokban, amelyek a nyugdíjas-lerakodó telep státuszánál többre vágyik a világban.

Ha Sir Ken Robinson (akinek az előadásából készült a képregényes videó) rendkívül vidám eredeti előadásából szeretnétek benyomásokat szerezni, tessék:

 

Namármost. Szerintetek Hoffmann Rózsa fogja az adást?? (Pl. itthon készülnek már ezek a könyvek? Vagy ha nem, legalább van esély arra, hogy a tanulók angolul el tudják majd ezeket olvasni, meg tudják majd az ilyesmit http://www.onlinecollegecourses.com/2010/10/20/100-incredibly-useful-youtube-channels-for-teachers/ hallgatni?)

Most kihagyok pár lépcsőfokot, és sokkal de sokkal kevesebbet kérdezek:

Rózsika néni találkozott már valaha valakivel, aki kb. képben van?

Hoffmann Rózsának nem a "világlátásával" van baj. A világot tökéletesen látja.

Egyszerűen más világban él, mint ami van, és különösen, mint ami jön.

Nem biztos, hogy itt. De a világban.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amexrap.blog.hu/api/trackback/id/tr782397026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Olikincs · http://onlinepszichologia.hu 2011.02.08. 00:07:32

hihetetlen, magyarország még fényévekre áll nem csak a technológiától, de nyitottság terén is, pl az online oktatás már évek óta elfogadott/haszált módszer, itthon még ez is igencsak gyerekcipőben jár
süti beállítások módosítása