HTML

Amexrap

Az Angolszász és Más Egyéb Külföldi Kisebbségiek, Szurkolóik, Sörisszák vagy Racionalitás Kedvelők Pártja (AMEXRAP) alapításának ideje 2010 ápr. 1. Az előző napi heveny sörözés krónikus következménye.
amexrap.org/rolunk
RSS Feed: katt!
Szeress bennünket, a sört vagy a racionalitást: facebook.com/amexrap

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

2010.10.18. 13:07 Amexrap

7 pont a független vizsgálóbizottságról

Címkék: kormány jegyzőkönyv válság vízió javaslat favágás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Múlt héten viccpártunk pártgyűlést tartott. Most elég sokan voltunk: Philipen meg qp-n kívül megjelent egyik alapítónk, Barnabás, akire a továbbiakban ismét számíthatunk, és mások is, változó számban, éjjel egykor összesen 9embert hagytam az A.P.A. 9. szülinapján. Megmozdulásunkat másnap a Room 12. magazinjának bemutató partyján folytattuk (ennyi hosszú combú lányt régen láttunk egy rakáson:), majd szombaton a Színmű gólybálján fejeztük be (na ez sem volt kutya).

A léhaságok mellett nyomasztó országos dolgokról is esett szó.

Előbb azt, hogy miről nem beszéltünk. Egyelőre csak informálisan cseverésztünk arról, hogy mi a teendő a magántulajdon bizonytalanságával (pl. a magánnyugdíjaink államosításával, egyéb természetes és jogi személyek vagyonának állami kontrolljával és újraelosztásával) kapcsolatban.

A Kolontárt és 40km2-t (helytelenül) és a médiát (helyesen) elöntő “vörös iszappal” kapcsolatban hoztunk elvi döntéseket.

Kibicekként és parlamenten kívüli viccpártként az alábbiakat tennénk Orbán helyében:

1. Abbahagynánk a “vörös iszapozást”. A helyes megnevezés a “vörös trutyi” vagy valami hasonló.

Pl. angolul a “red mud” (vörös iszap) kifejezés harmadannyi találatot ad, mint a “red sludge” kifejezés: a sludgemeg nyúlósabb kifejezés, pl. olyasmit is jelent, ami nagymennyiségű szar ülepítése után, még kezelés előtt szellőzik a terepen. Nem olyan dolog, amivel szívesen csöpögtetnénk várat a gyerekeinkkel együtt.

Az iszap kifejezés azt sugallja, hogy az egyetlen valódi baj a kiömlés aktusa volt, a bőrről lemosható (mint ahogy adott esetben az ürülék is), a savat elviszi a víz, a 40km2 maradékkal a tájon meg meg csak az a baj, hogy szines. Hát nem. A baj az vele, hogy a földön is meg porként is erősen lúgos. Tényleg Zóna.

2. Obama olajügye simításához hasonlóan megbíznánk egy civil bizottságot. A bizottság helyileg a parlament első emeletén végezné a munkáját max fél évig, titkársággal és költségvetéssel. Meghallgatásai nyilvánosak lennének, saját honlappal, mint pl. http://www.oilspillcommission.gov . 7tagja civil szervezetben dolgozó környezetvédelmi mérnök, statikus-vízmérnök, alkotmányjogász, közgazdász, nyugdíjas köztisztviselő, menedzsment szakértő, és helyi polgár lenne.

3. A civil bizottság alapító okiratában szerepelne, hogy feladata
- a “valódi okok” feltárása,
- a katasztrófa utáni intézkedések értékelése, és
- a hasonló katasztrófák elkerülése érdekében javaslatok kidolgozása lenne.

A vizsgálat e területeken kiterjedne a természetes személyek, a jogi személyek, valamint az állam szerepére is. Mégpedig mind a katasztrófa előtt, mind pedig utána.

4. Informálisan felhívnánk a bizottság figyelmét arra, hogy a valódi okok feltárását szó szerint értjük, és professzionális (nem amatőr) módon kívánjuk:

- a Valódi Okok Elemzése (Root Cause Analysis, vö:http://process.nasa.gov/documents/RootCauseAnalysis.pdfhttps://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/Root_cause_analysis ) módszertan alapján,

- bevált szabvány (pl. http://www.hss.energy.gov/nuclearsafety/ns/techstds/standard/nst1004/nst1004.pdf ) és/vagy

- működő kormányzati ( https://pbma.nasa.gov/root-cause-analysis-tool ) vagy privát (pl. http://open-tube.com/10-best-software-tools-to-conduct-root-cause-analysis-and-solve-complex-problems ) szoftver segítségével.

5. A felelősök megnevezését is kérnénk, de kizárólag a valódi okok feltárása után.

6. Felhívnánk a T. Bizottság figyelmét az alábbi szabványokra:http://www.iso.org/iso/iso_catalogue/management_and_leadership_standards/risk_management.htmhttp://www.iso.org/iso/iso_catalogue/management_and_leadership_standards/environmental_management.htmHátha tanácsolják majd használatukat.

7. A Bizottság vezetőjétől kedélyes kávézás keretében megkérdeznénk, szerintük nem-e lehetne-e iparágat csinálni-e a bajból: világszerte a vörös trutyi 99 2/3 %-a még tározókban van, senki sem tudja igazán, mit érdemes vele kezdeni http://www.eurekalert.org/pub_releases/2010-10/iu-chr101310.php ,http://www.redmud.org/Disposal.html , esetleg egy magyar pasi mégis http://atv.hu/cikk/2035_szirmai_endre , de nekünk most mindenképp komparatív előnyünk van a probléma megoldására való késztetésben. Jobb országokban ebből valami globálisan hasznosítható környezetvédelmi iparágat rittyentenének. Különösen, ha egy független Bizottság javasolná.

 

Úgy döntöttünk, hogy amennyiben a kormány úgy cselekszik, ahogyan kell, kis viccpártunk, az Amexrap ingyen felajánlja segítségét. Ez lenne a mi segélyünk a jelenlegi és jövőbeli Kolontáriak részére.

No nem a Nemzeti Összefogás részeként: ahhoz még ezt a kis légypiszkot is ki kéne javítani:) 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://amexrap.blog.hu/api/trackback/id/tr842380754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása