HTML

Amexrap

Az Angolszász és Más Egyéb Külföldi Kisebbségiek, Szurkolóik, Sörisszák vagy Racionalitás Kedvelők Pártja (AMEXRAP) alapításának ideje 2010 ápr. 1. Az előző napi heveny sörözés krónikus következménye.
amexrap.org/rolunk
RSS Feed: katt!
Szeress bennünket, a sört vagy a racionalitást: facebook.com/amexrap

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

2010.10.05. 14:42 Amexrap

Ingyenes+biztonságos számítógép-sebezhetőségi tesztek

Címkék: teszt biztonság internet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sok számítógép-biztonsági cég kínál ingyenes biztonsági ellenőrzést a gépekhez. 

De melyiket mernéd ráereszteni a saját gépedre?

E nonprofit cég igazgatótanácsa http://www.staysafeonline.org/about-us/board-members elég meggyőző, úgyhogy a listájukon szereplő ingyenes termékeket merem ajánlani vírusok, kémprogramok és egyéb finomságokkal való fertőzöttséged ellenőrzésére: http://www.staysafeonline.org/tools-resources/free-security-check-ups

Vö.: http://googleblog.blogspot.com/2010/10/national-cyber-security-awareness-month.html

Néhány biztonsági tipp, amelyeket nem árt betartanod:

http://safetyandsecuritymessaging.org/tips.html

Ha már itt tartunk, ezt a 2 Firefox biztonsági kiegészítőt mindenképp ajánlom:

- gépbiztonság: http://noscript.net

- adatbiztonság: https://www.eff.org/https-everywhere mindenhol automatikusan védett vonalat használ, ahol lehet (pl. https://encrypted.google.com -ot a http://www.google.hu helyett)

Namég. Gyerekeknek új: http://www.google.com/familysafety

[Ha tecccett, nefelejcs bennünket megszeretni itt: http://www.facebook.com/amexrap ]

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amexrap.blog.hu/api/trackback/id/tr662346825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MetálFater (törölt) 2010.10.05. 20:09:02

Már évekkel ezelőtt jeleztem több informatikával foglalkozó fórumon is, hogy amennyiben jól van konfigurálva az Op. rendszer,teljesen felesleges holmi vírusirtó, vagy tűzfal.
Az általam felügyelt rendszereken mindösszesen három védelmi szoftver van, amely egyik sem tartozik ebbe a kategóriába. A legkorábban telepített rendszeren (2008 decembere), tesztelés céljából kivételesen lefuttattam az Eset online vírus scanner-ét, és láss csodát, nem talált fertőzést!

varvizib 2010.10.05. 20:34:16

MetálFater: ... és gondolom ki is röhögtek téged. Az oprendszert ugyanis konfigurálhatod ahogy akarod, ha épp a sebezhetőségét használják ki a trójaiak / vírusok. Az Eset nem fog meg mindent, főleg nem a trójaiakat. Ajánlom figyelmedbe például a Spybot-ot, a víruskeresőd mellé, na azzal nézd meg a gépedet. A wigwam-on pedig tesztelheted a portjaid biztonságát.

Ha nem észleled magadnál a trójaiakat stb az ugyanis nem jelenti azt, hogy ne települnének rá a gépedre. Ha használsz internetet, akkor kábé 100 % esélye van annak, hogy valami rátelepül a gépedre 1 hónapon belül (ha nincs védelmed), függetlenül attól hogy mennyire jól állítod be az oprendszered.

Egy kivétel lehetséges: ha oprendszerként nem XP-t (vagy újabb Windows-t) használsz, hanem mondjuk Unix-ot, Linux-ot vagy valami mást. Vagy ha Win32-t esetleg DOS-t használsz. És a böngészőt lebutítod amennyire csak tudod. Akkor tényleg előfordulhat hogy nem kapsz be trójait. De ez csak azért történhet, mert a mai vírusok nagy részét XP-re, meg Windows 7-re / Vistára gyártják :-))

varvizib 2010.10.05. 20:35:52

Ja meg az is kérdés, hogy a 3 védelmi szoftver, amit használsz, az végülis mit jelent.

blr 2010.10.05. 20:45:05

@MetálFater: Az általad felügyelt rendszerek alatt Pistike otthoni warezekkel tömött gépét érted, vagy egy komoly céges hálózatot, AD felügyelettel, transzparens proxyval, esetleg 50 oldalas céges policyval? Csak mert a cikk inkább az előzőekről szól...

OkoskaTo:rp 2010.10.05. 21:07:03

@MetálFater: Cseppents pár morzsát nekünk, apró férgeknek tudásod hatalmas kincstárából, ó, számítástechnika istene! Peremfeltételek: a gépet fejlesztésre is használni kell, tehát Windows kell rá, és az UAC helyből kikapcsolandó.

MetálFater (törölt) 2010.10.05. 22:02:15

Sejtettem, hogy vihart kavarok egy pohár vízben.
Viszont ellentétben Önökkel uraim (esetleg hölgyek), a Chip magazin e havi számában is lehet olvasni, hogy milyen egyéb módon lehet megvédeni egy Windows-t a vírusoktól és egyéb kártevőktől.

Egyébként a 3 "védelmi szoftver", amit használok:

1: a Scotty cégtől a Winpatrol Plus
2. a System Explorer a Microsoft egyik programozójától.
3. Windows SteadyState

Kiegészítésként pedig Sandboxie, böngészéskor.

Egyébként pedig: rendszeresen torrentezem, nézek pornót, sőt, bevallom, még warez oldalakra is elmegyek, még sincs a rendszeremen egyetlen kártevő sem, immár 2009 november óta ( az én gépemen Windows XP van, amit saját magam állítottam be).
Most hely és idő hiányában nem térnék ki a részletekre, ha valaki közületek Székesfehérvár vagy környékén lakik, szívesen bemutatom.

MetálFater (törölt) 2010.10.05. 22:08:44

Illetve szóba jöhet még a levél is.

Mivel "természetesen" nekem nincs Windows Live-, skype-, vagy bármilyen csevegő azonosítóm, ezért csak e-mail útján tudunk eszmét cserélni.
kari.istvan@indamail.hu
süti beállítások módosítása