HTML

Amexrap

Az Angolszász és Más Egyéb Külföldi Kisebbségiek, Szurkolóik, Sörisszák vagy Racionalitás Kedvelők Pártja (AMEXRAP) alapításának ideje 2010 ápr. 1. Az előző napi heveny sörözés krónikus következménye.
amexrap.org/rolunk
RSS Feed: katt!
Szeress bennünket, a sört vagy a racionalitást: facebook.com/amexrap

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

2010.09.15. 13:28 Amexrap

Devizahitel-válság: mit tehetne a kormány a tűzoltás mellett, favágás helyett?

Címkék: fidesz racionalitás kormány bank válság favágás transzparencia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mint bizonyára értesültetek róla, fideszes képviselők valamit kidolgoztak a devizában eladósodott lakáshitelesek megsegítésére.

Hogy pontosan mit, arról mi, mezei állampolgárok nem tudhatunk (a szöveget nem találtuk a neten: miért is nem??), de az újságírók kb. így értik a javaslatot:

“1. Megtiltanák az ügyfélnek hátrányos egyoldalú szerződésmódosítást
2. Megtiltanák az önkényes kamatemelést
3. Előírnák a középárfolyam alkalmazását
4. Előírnák az ingyenes előtörlesztés lehetőségét
5. Fizetésképtelenség esetén a bankok nem kérhetnének büntetőkamatokat és más extra díjakat
6. Az [ingatlan-fedezet?] aktuális piaci érték[é]nél többet nem követelhetnének a bankok
7. Kérelem esetén öt évvel automatikusan meghosszabbítható lenne a futamidő
8. Ezek az intézkedések nem terjedhetnek ki sem az üzleti célú befektetésekre, sem a második vagy harmadik ingatlan hitelezésére” http://www.premium.hu/cikk/lakoingatlan/mentoterv_a_bankok_szerint_ezt_igy_nem_38630

A javaslatok értékelésére ennyi infó alapján mi magunk nem merünk vállalkozni, amire viszont felhívnánk a figyelmet, az a következő:

mi lenne, ha a változatosság kedvéért a politikai elit ezúttal nem csak tüzet próbálna oltani jobb-rosszabb módszerekkel, hanem proaktív intézkedésekkel is próbálná megelőzni az ilyen helyzetek kialakulását?

Mire gondolunk?

1. A kormány nyúlja le pártunk proaktív hitelverseny programját
http://amexrap.org/fal/a-nagyon-jo-nok-es-a-nagyon-rossz-hitelek-partunk-hitelverseny-programja , de legalábbis vegye észre, hogy a tüzek ellen nem csak tűzoltással, hanem építészeti eljárásokkal is érdemes lehet küzdeni.

2. Ha már itt tartunk, bukjanak rá a hitelkártya-bizniszre is, mondjuk úgy, hogy tanulnak az okosabbaktól, és az Amerikában aug24től hatályban lévő hitelkártya-transzparencia törvényt 1az1ben átveszik tőlük.
A törvény szövege itt http://www.govtrack.us/congress/billtext.xpd?bill=h111-627 , a Fehér Ház összefoglalása a törvényről itt http://www.whitehouse.gov/the_press_office/Fact-Sheet-Reforms-to-Protect-American-Credit-Card-Holders/ , a Wikipediáé itt https://secure.wikimedia.org/wikipedia/en/wiki/Credit_CARD_Act_of_2009 olvasható.

Ti kinéztek legalább ennyit a politikusainkból?? Mer’ én nem.

7 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://amexrap.blog.hu/api/trackback/id/tr712297934

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nekem ez nyolc... 2010.09.15. 15:59:46

Néppártabb már nem is lehetne a Fidesz: ha jobbról, ha balról jön valami, arra tudnak tromfolni. Rendet akarnak a radikálisok? Lesz itt olyan, amiről álmodni se mertek... A szocik mentenék a devizahiteleseket? Ne okoskodjanak, azon rohadtul rajta vanna...

Trackback: Ki fizet a devizahitelesek helyett? 2010.09.15. 14:52:17

Némileg felháborodottan olvastam a Véleményvezér blog tegnapi, Index.hu címlapjára is felkerülő posztját, melyben a lakossági devizahitelt felvevőket teszi felelőssé a gazdaság mai állapotáért. A posztoló „szépen” levezeti, hogy (A) a svájci fran...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gelsystem 2010.09.15. 14:45:51

a kérdésre a válasz: semmit vazeeeeeee!
mert amit tehetne, azzal levágná a fejőstehenet.
most inkább erőlködik az ellenkező irányba, csak hogy ez veszélyes, mert az ország jelentős rész vagy nem vett föl hitelt, vagy ha felvett: rendesen törleszti.........
két szék között a padló lesz.....ezért húzzák az időt,

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.09.15. 15:17:36

Semmit nem tett. Aki bedőlt, az már bedőlt, aki meg nem, azt meg már nem kell megmenteni. Erről (IS) sikerült a töketlenkedés miatt lecsúszni, minusz pár 10% szavazó.

rexter 2010.09.15. 15:19:14

elég nehézkes kérdés. aloban a fő gond az, hogy sokan hitelt hitelre vettek, kcosit, tvt, lakást. mert sajnos ott tartunk h tisztességes munkával csak egy nagyon szűk, nagyon okos réteg tud elég pénzt keresni itthon ezekre a dolgoka. a nagy átlag jó esetben örököl vmit, ha még ez se sikeról, akkor sokan hitelbol vesznek mindent.

na de a másik oldal sem teljesen érthető, akik habzó szájjal mondják h jaj miért vettél föl te paraszt hitelt. mert abba sem árt belegondolni, hogy a hitelt többségében itthon költik el az emberek, itthon vesznek tvt, lakást, autót, hifit, kaját vagy befizetik az elmaradt számlát. tehát lesz pénze az autokereskedonek, a boltosnak, az ingatlanosnak mert a polgártárs elkölti a boltjában a hitelt, tehát lesz munka, kell a munkaerő. de már eljöt, sőt szerintem még rosszabb lesz, mikor az embereknek már hitelből sem lesz pénze, mégjobban csökken a fogyasztás, még több ember kerül utcára. és akkor sajnos lehet h már azok is hitelt vennének fel, akik eddig a hitelt felvevőket fikázták..

viszont az is szörnyű, ez a nagy kivárás, meg csodavárás, csomóan még ha vhogy tudnák akkor sem fizetik a részleteket mert "ugyis mindenki tartozik". NEM LESZ CSO-DA EM-BE-REK. jólenne megérteni. nemtom milenne a megoldás, mert ha mindenki visszafogja drasztikusan a fogyasztást h a hiteleket fizesse, akkor az megint önmagunk farkába harapás. el kellene kezdeni termelni, vhogy az ázsiai piacról pénzt szerezni, de ne úgy, hogy pár tucat embernek legyen jó, hanem hogy az egész országnak. az se árt ha mindenki megpróbálna végre dolgozni alibizés helyett, értelmetlen főiskolák helyett, sőt esetleg külföldön is, és onnan hazaküldeni a pénzt. nehéz dolog ez, de ha így haladunk itt csak még rosszabb lesz minden, rengeteg dolgon kellene változtatni.

jeriko 2010.09.15. 15:34:27

@rexter: "mert ha mindenki visszafogja drasztikusan a fogyasztást h a hiteleket fizesse, akkor az megint önmagunk farkába harapás"

Aha. És azt hogy csinálod, hogy nem fogod vissza a fogyasztást, miközben fizeted a hiteleket?

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.09.15. 15:36:59

@jeriko: Itt kéne akkor most hogy olyasmi következzen, hogy az európai árak mellé jönnének az európai bérek mondjuk...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2010.09.18. 13:01:27

Hozna-e ez szavazatot? Nem? Akkor meg miért foglalkozna vele egy politikus?
süti beállítások módosítása