HTML

Amexrap

Az Angolszász és Más Egyéb Külföldi Kisebbségiek, Szurkolóik, Sörisszák vagy Racionalitás Kedvelők Pártja (AMEXRAP) alapításának ideje 2010 ápr. 1. Az előző napi heveny sörözés krónikus következménye.
amexrap.org/rolunk
RSS Feed: katt!
Szeress bennünket, a sört vagy a racionalitást: facebook.com/amexrap

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

2011.03.22. 11:32 Amexrap

A Derkovits ösztöndíjra jelentkezők titkos mustrája: miért ne lehetne kinyitni??

Címkék: művészet kiállításmegnyitó

Van egy művészeti ösztöndíj Magyarországon, a Derkovits, amelyet minden évben kiírnak, fiataloknak, és aki elnyeri, gyakorlatilag három évre kap egy kis pénzt (havi bruttó! 80e ftot).

Jelen cikkben tekintsünk el attól, hogy a kiírás alapján

["Az ösztöndíjra pályázhat minden olyan fiatal képzőművész (festő-, grafikus-, szobrász- és intermédia művész), aki már önálló művészi tevékenységet tud felmutatni."]

elvileg és gyakorlatilag a Képző-felkenőn http://www.mke.hu kell-e végeznie, vagy az Ifjúsági Művészeti Szakszervezet http://studio.c3.hu/studio_magyar/index.html tagjának kell-e lennie annak, aki megkapja – bár ez is megérne egy misét (ezügyben lásd A hírnév akarása, avagy a tömegmédia 10 parancsolatahttp://exindex.hu/index.php?l=hu&page=3&id=395 c. cikkemet).

Most foglalkozzunk azzal, hogy miért kell nekem belógnom a Műcsarnokba ahhoz, hogy megnézhessem az ösztöndíjra jelentkezők alkotásait?

Szó mi szó, a dolog kalandos volt – egy nagy faszobrot cipelve surrantam be a hátsó bejáraton, hogy megnézhessem a kipakolást, amit másnap csak és kizárólag a 8tagú kuratóriumnak nyitottak ki.

Az anyag izgalmas és felemelő volt: a több tucat művész több száz műalkotása csak úgy duzzadt a kreativitástól.

Kerezsi Nemere – az egyik pályázó, akivel összefutottam – ugyan négyszemközt panaszkodott, hogy műfajban és témában tűz és víz alkotások kerülnek egymás mellé, de ennek senkit sem kell zavarnia: a finnyásabbja nyerje meg azt az ösztöndíjat, és az ösztöndíjasok kiállításán majd saját termet kap. Nemere meg is fogadta tanácsomat:) egyike lett a nyerteseknek, lásd a Cisz-Fisz-Disz tudósítását:https://ciszfiszdisz.wordpress.com/2011/03/12/derko-idei .

Minek is kell 8 emberre korlátozni az idei felhozatal legnagyobb merítésű kiállításának közönségét? Hogy ők nyolcan eldönthessék, hogy mit szabad megnéznem, hogy mi az aktuális szép?

Hogyan csinálják ezt nálunknál értelmesebb országokban?

Hirtelen a Royal Academy nyári kiállításai https://www.royalacademy.org.uk/exhibitions/summer-exhibition-2011/ jutnak eszembe:

Mint látjátok, ezek a nagyon hülye nagybrittek egész nyáron (június elejétől aug közepéig) dögivel nyomják a bárgyú turisták képibe a szemetet, a kellőképpen eligazítatlan, a bejáratnál kordonokkkal alig kontrollálható idegen hordák meg csak győzzenek guberálni belőle!

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://amexrap.blog.hu/api/trackback/id/tr292761703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása